Tip: Het schoonmaken van het toilet wordt makkelijker dankzij de inzet van knoflook!

Knoflook staat bekend als een smaakmaker in vele gerechten, maar het kan ook worden gebruikt voor het schoonmaken van je toilet.

Het schoonmaken van de wc vinden velen een minder aangename taak, maar met knoflook kan dit klusje een stuk eenvoudiger worden.

Het klinkt misschien vreemd, maar knoflook heeft ontstekingsremmende en ontsmettende eigenschappen.

Daarnaast bevat het allicine, een stof die bekend staat om zijn sterke geur, die effectief bacteriën en schimmels bestrijdt, wat knoflook een nuttig hulpmiddel maakt in de strijd tegen vuil en aanslag.

Het proces is eenvoudig: plaats een gepeld knoflookteentje in de toiletpot. Door dit elke twee weken te herhalen, zul je merken dat de frequentie van het schoonmaken van je toilet vermindert.

Een handige tip is om de knoflook ’s avonds of ’s nachts in de pot te leggen en deze de volgende ochtend weg te spoelen.

Om overdag geen last te hebben van de geur, spoel je het toilet door met knoflook.


Knoflook kan niet alleen voor het toilet worden gebruikt, maar ook voor andere schoonmaaktaken in huis. Het is zeer effectief.


Het is met name effectief in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of kelder, waar het helpt bij het verwijderen van schimmel en onaangename geuren.


Het is dus zeker de moeite waard om bij je volgende supermarktbezoek een extra netje knoflook mee te nemen!


Scroll naar boven