Priester doet het ondenkbare tijdens doop: Reactie van ouders kom er niet!

Kinderdoop is een veelvoorkomende traditie in veel protestantse en katholieke gemeenschappen en wordt als erg belangrijk beschouwd.

Echter, een recente video circuleert op internet waarin te zien is hoe een priester zijn grenzen overschrijdt tijdens een doopceremonie.

In de video is te zien hoe de priester een huilende baby onverwacht een harde klap geeft. Opvallend is dat de ouders geen actie ondernemen, ondanks de duidelijke verstoring.

Ter verduidelijking: de doop symboliseert in de christelijke traditie het ‘schoonwassen’ van zonden ter voorbereiding op een leven voor God.

Bij de doop wordt het kind niet volledig ondergedompeld in water; in plaats daarvan wordt het hoofdje besprenkeld met doopwater, vaak gewoon kraanwater of gebotteld water.

Het ritueel zelf voegt een speciale betekenis toe. De standaard woorden die de priester uitspreekt tijdens de doop zijn: “Ik doop u in de naam

De doop in de kerk is een van de belangrijkste sacramenten binnen het christelijk geloof. Dit sacrament wordt vaak uitgevoerd door een priester en omvat het besprenkelen van het kind met heilig water, terwijl de priester de woorden uitspreekt: “Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.”

Soms kunnen baby’s die gedoopt worden gaan huilen, wat normaal is gezien hun leeftijd. Maar in een specifiek filmpje was de reactie van de priester op het huilen van de baby verontrustend.

De priester gaf het huilende kindje een harde klap in plaats van het te troosten, waarna hij alsnog probeerde het kindje te kalmeren.

De schokkende handeling leek aanvankelijk niet door te dringen tot de aanwezigen, en de ouders reageerden verbaasd, zonder in te grijpen, zelfs nadat hun kind duidelijk harder begon te huilen na de klap.

Scroll naar boven