Bizarre beelden: Priester doet het ondenkbare als kindje huilt tijdens de doop!

Voor veel protestantse en katholieke gemeenschappen is de kinderdoop een gebruikelijke traditie en dus erg belangrijk.

Niettemin, circuleert er momenteel een verontrustende video op internet waarin een priester zijn grenzen overschrijdt.

Op de video is te zien hoe de priester een huilende baby plotseling slaat. Ondanks de duidelijke verstoring, lijken de ouders verstijfd en ondernemen ze geen actie.

Ter verduidelijking: de doop symboliseert in de christelijke traditie het ‘schoonwassen’ van zonden, waarmee men wordt voorbereid om voor God te verschijnen.

Tijdens de doop wordt het kind niet volledig ondergedompeld in water; in plaats daarvan wordt het hoofdje besprenkeld met doopwater, wat vaak gewoon kraanwater of gebotteld water is.

Het ritueel voegt speciale betekenis toe. De priester spreekt standaard woorden uitTijdens de doop worden de volgende woorden uitgesproken: “Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.”

Het is normaal dat baby’s die worden gedoopt soms gaan huilen vanwege hun leeftijd. In een bepaalde video gaat de reactie van de priester op het huilen van de baby echter ver over de grenzen van het acceptabele.

In plaats van het kindje te troosten, deelt de priester een harde klap uit, waarna hij probeert het kindje te troosten.

De schokkende handeling lijkt aanvankelijk niet tot de aanwezigen door te dringen, en de ouders reageren met stomme verbazing, zonder in te grijpen, zelfs nadat hun kind duidelijk harder begint te huilen na de klap.


Een bericht gedeeld door STRAATDUIVEL ™ 🇳🇱|🇧🇪|🇹🇷|🇲🇦 (@straatduivel)

Scroll naar boven