Onderzoek consumentenbond: Deze supermarkten rekenen vaak de verkeerde prijs!😱(3 minuten lezen)

Onderzoek consumentenbond: Deze supermarkten rekenen vaak de verkeerde prijs!😱(3 minuten lezen)

24 januari 2023 Uit Door Dagelijkse Feitjes

Mocht jij nou een persoon zijn die nooit het kassabonnetje checkt bij de supermarkt, dan hebben wij een advies voor jou! Voortaan wel doen!

De consumentenbond heeft namelijk steekproeven gehouden en de uitkomst is toch wel even schrikken. Het gaat namelijk niet helemaal eerlijk.

De conclusie van de consumentenbond is namelijk dat je bij de Albert Heijn en Jumbo meer betaalt voor de aanbiedingen dan staat aangegeven op het prijskaartje.

Voor het onderzoek heeft de consumentenbond vestigingen van Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl en Plus bezocht.

De prijzen van maar liefst 90 aanbiedingen werden tijdens de steekproef gecontroleerd. Lidl kwam prima uit de test, de score van de Albert Heijn en Jumbo dramatisch.

Sandra Molenaar is directeur bij de Consumentenbond en kwalificeert de fouten als ‘onacceptabel’. Eens te meer omdat het klanten letterlijk een hoop extra geld kan kosten.

Bij winkelketen Albert Heijn betaal je voor batterijen aan de kassa €8,99, terwijl het prijskaartje op het kartonnen display in de winkel €5,39 aangaf.

Bij de Jumbo stond er €5,99 op de kassabon voor gerookte zalm, dit terwijl er in de winkel een groot bord hangt met ‘Altijd Lage Prijs’ en €4,99 beloofde.

De ketens laten weten dat zij de resultaten van het onderzoek van de Consumentenbond zeer serieus nemen.

Ze geven aan dat er inderdaad fouten worden gemaakt en laten weten dat ze graag willen beteren.

Er is door de Consumentenbond geen melding gedaan bij de toezichthouder, dit omdat de Consumentenbond hen de kans wil geven om hun woord na te komen.

De Consumentenbond hoopt dat de supermarkten die slecht scoorden, geld willen doneren aan de voedselbank.