Het zal je maar gebeuren: Vrouw schrikt zich kapot van haar nieuwe wenkbrauwen!

In de hedendaagse maatschappij neemt de populariteit van cosmetische ingrepen toe, zowel bij mannen als vrouwen, waarbij het uiterlijk een prominente rol speelt.

Steeds vaker laten jongeren cosmetische behandelingen uitvoeren, zoals het slijpen van gezonde tanden voor facings en het opspuiten van lippen.

Dit fenomeen is duidelijk zichtbaar in televisieprogramma’s zoals ‘Echte Meisjes in de Jungle’ en ‘Ex on the Beach’, waar deelnemers vaak vergelijkbare uiterlijke kenmerken hebben door dergelijke ingrepen.

Naast de meer ingrijpende behandelingen bestaan er ook subtielere opties, zoals het laten stylen van wenkbrauwen of het verven van het haar.

Zelfs permanente make-up, hoewel langdurig, is niet echt permanent, aangezien het na enkele jaren vervaagt en bijgewerkt moet worden.

Permanente make-up kan een tijdsbesparing zijn, bijvoorbeeld wanneer je kiest voor permanent aangebrachte eyeliner, gekleurde lippen of wenkbrauwen.

Als het resultaat echter tegenvalt of bijvoorbeeld te dik is aangezet, kan dit leiden tot een ongewenst langdurig effect, zoals ‘harige rupsen’ boven de ogen, zoals bij deze dame het geval was.

Deze trends in cosmetische ingrepen benadrukken de veranderende percepties van schoonheid en het verlangen van veel mensen om hun uiterlijk aan te passen. De keuze voor een behandeling kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben.

Scroll naar boven