Maarten van Rossum openhartig over zijn zus Sis: Geen afscheid kunnen nemen😥😌

Een paar weken geleden heeft Maarten van Rossem zijn zus Sis verloren. Sis kreeg landelijke bekendheid in het televisieprogramma ‘Hier zijn de Van Rossems’.

Van Rossum vertelt in ‘Op1’ over zijn geliefde zus. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van hun programma heeft Maarten al vooruitgekeken.

“Het is natuurlijk wel gek dat je Sis aan het werk ziet terwijl je weet dat het de laatste keer is en dat ze er niet meer is.”

Volgens Maarten was zijn zus een pittige tante. “Ze was te karakteriseren als een lastige tweelingzuster. We hadden veel overeenkomsten. Zij was iets meer van het schelden dan ik ben. Zeker achter het stuur.

Dat was een unieke ervaring. Vanaf het moment dat de motor liep tot ‘ie gestopt werd, was het een lange stroom van verwensingen in de richting van de medeweggebruikers.”

“Ze had een waardeloze gezondheid. (…) Ze had COPD.” Echter door een val in huis kwam zij uiteindelijk te overl!jden. Hij heeft geen afscheid kunnen nemen van zijn.

“Ze lag in coma. Ze lag zwaar te ademen. Ze kreeg een enorme hoeveelheid zuurstof, wat erop duidde dat het niet geweldig goed ging. Wat vond ik daarvan? Je zit daar een beetje voor Piet Snot.

Ik vond dat haar oor nog zo’n jonge indruk maakte. Dat verrekte oor kon nog een paar decennia mee, maar dat is er niet van gekomen.”

Over de auteur

Scroll naar boven