Liefde maakt blind: Vrouw maakt kapitaal over naar de ware zonder hem ontmoet te hebben

De talkshow Dr. Phil-show is vanaf het begin al een groot succes vanwege de vaak bizarre verhalen die er aan het licht komen, zo ook in een verbijsterende aflevering.

Een Amerikaanse vrouw, Terri genaamd, onthulde dat ze bijna $80.000 (omgerekend zo’n €72.000) had overgemaakt naar een man die ze uitsluitend online kende en nooit persoonlijk had ontmoet.

Het verhaal begon twee jaar geleden toen Terri een bericht ontving van een zekere ‘Ricardo’, die zichzelf voordeed als een welgestelde Amerikaan.

Hij betoverde haar meteen met een romantische boodschap en na ongeveer een maand van conversaties stelde ‘Ricardo’ voor dat Terri $10.000 investeert in Bitcoin, waarbij hij beloofde dat ze binnen een halfjaar maar liefst $1 miljoen zou terugverdienen.

Ondanks de rode vlaggen en zonder hem persoonlijk te hebben ontmoet, vertrouwde Terri hem genoeg om dit maar liefst acht keer te doen.

‘Ricardo’ beweerde dat hij oorspronkelijk

Een van Terri’s ‘vrienden’, Ricardo, kwam uit de VS, had een huis in Los Angeles, maar verbleef tijdelijk in Canada, wat de reden zou kunnen zijn voor hun gebrek aan fysieke ontmoetingen.

Hoewel de alarmbellen rinkelden, beschouwde Terri ‘Ricardo’ als haar vriend en voelde ze alsof ze een relatie met hem had, ook al had ze hem nog nooit gezien.

De alarmbellen begonnen pas echt te rinkelen toen Terri’s zus betrokken raakte. Zij voelde dat er iets niet klopte en zocht hulp bij Dr. Phil.

Tijdens de show zei Terri: “Mensen blijven maar zeggen dat Ricardo een verzinsel is, dat hij me bedriegt en dat hij helemaal niet in Canada is.” Ondanks deze zorgen, bleef ze stellig:

“Ik geloof in Ricardo. Ik ben ervan overtuigd dat hij echt is.” Dr. Phil, duidelijk geschokt door haar vertrouwen, probeerde haar de realiteit van de situatie onder ogen te laten zien.

Scroll naar boven