Lerares laat haar leerlingen huur betalen voor bureau: ‘er zijn geen excuses’

Een lerares uit Charlotte, North Carolina, genaamd Shelby Lattimore, wordt steeds meer een internetfenomeen vanwege haar unieke benadering van financiële educatie voor haar leerlingen.

Met haar innovatieve methode van ‘huur betalen voor schoolbanken’ wil ze haar derdeklassers het belang van geldbeheer bijbrengen.

“De huur moet elke maand worden betaald, er zijn geen excuses”, zegt de jonge lerares in een van haar vele video’s.

Shelby, die zelf uit een gezin komt dat afhankelijk was van subsidies, begrijpt de waarde van geld maar al te goed en heeft besloten deze levensles op een creatieve manier over te brengen op haar leerlingen.

“Ik kom uit een gezin waar het niet ongewoon was om subsidies te ontvangen als middel om rond te komen, dus ik weet heel goed hoe belangrijk de waarde van geld is”

“`

In haar klas heeft ze een systeem geïntroduceerd waarbij leerlingen met nepgeld betalen voor taken zoals het bord vegen of assisteren van de leerkracht, waarmee ze een ‘salaris’ verdienen.

Vervolgens gebruiken de kinderen dit geld om huur te betalen voor hun bureau in de klas, met een vast bedrag van $5 aan het begin van elke maand.

Daarnaast kunnen ze hun verdiende geld uitgeven aan kleine privileges, zoals eten in de klas of voor één dag de leraar zijn.

Shelby’s methode omvat ook een systeem van boetes voor negatief gedrag, waarmee ze het belang van verantwoordelijkheid en de financiële gevolgen van acties benadrukt.

Deze educatieve benadering heeft niet alleen de aandacht getrokken van de negen miljoen kijkers van haar video’s, maar heeft ook lof ontvangen van ouders en andere internetgebruikers.

Veel mensen prijzen het idee als geniaal en vinden dat meer leraren een soortgelijke aanpak zouden moeten hanteren om kinderen voor te bereiden op de financiële realiteiten van de volwassen wereld.

De vraag rijst: op welke leeftijd moeten kinderen beginnen met leren over geld? De aanpak van Shelby Lattimore suggereert dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het introduceren van financiële concepten op een manier die zowel educatief als leuk is.

Scroll naar boven