Geschrokken Monique Smit is woedend en haalt uit: ‘Wat triest!’😱😫

Online is er behoorlijke ophef ontstaan over kinderboekenschrijver Pim Lammers. Hij is volgens velen absoluut niet geschikt voor de kinderboekenweek.

Monique Smit vindt het onbegrijpelijk dit daar Pim boeken schrijft over kinderen en sksualiteit. Ze kan er met haar hoofd niet bij.

Nog niet zo lang geleden kwam het bericht naar buiten dat Pim Lammers dit jaar, één van de kinderboekenschrijvers is.

Organisator CPNB maakt bekend dat hij een gedicht gaat schrijven. Iemand is gaan spitten online over de schrijver en heeft haar bevindingen online gedeeld.

Ene Negrita had wat research gedaan over Lammers en is tot de ontdekking gekomen dat hij verhalen schrijft over kinderen en sksualiteit.

Ze deelde haar bevindingen op Instagram en al heel snel deelde bekend en onbekend Nederland haar resultaten.

Monique heeft de bevindingen ook gedeeld en laat weten dat ze ontzettend geschrokken is over de ontdekking.

Negrita deelt één van de verhalen van Pim. In dit verhaal gaat het over een voetbaltrainer die een jongen betast.

,,Jasper is een D-pupil. Dus niet ouder dan 12 jaar. Jasper wordt zachtjes geknepen in zijn kruis door de voetbaltrainer.

Maar daar blijft het niet bij. Nee! De voetbaltrainer voelt zelfs met zijn vingers in het broekje aan de haartjes van Jasper.

En deze Pim Lammers leest dus ook voor aan kinderen en mag nu dus het gedicht voor de kinderboekenweek schrijven. Pim is een viespeuk!”, schrijft ze in de story.

Op het Instagram-account van de kinderboekenweek wordt door heel veel mensen gereageerd, echter worden negatieve reacties snel verwijderd.

Monique walgt van het verhaal van Pim en de trainer en besluit ook te reageren. ,,Wat triest dat jullie alle reacties rondom Pim Lammers verwijderen”, schrijft Monique.

,,Als moeder van 2 jonge kids vind ik het vreselijk om te lezen wat hij heeft geschreven. Hier zouden alle ouders van op de hoogte moeten worden gebracht ipv de comments verwijderen. Gelukkig hebben we zelf een groot bereik…”

Monique mag dan wel een bekende Nederlander zijn, maar ook haar reactie wordt al heel snel verwijderd.

,,Ook mijn reactie werd binnen 5 min verwijderd. Ze hebben inmiddels nieuwe opmerkingen uitgeschakeld. Ik neem aan dat je als organisatie toch eerst goed research doet voordat je met iemand gaat samenwerken?!”

Scroll naar boven