Japanner gaat als hond door het leven: ‘Mensen zijn het gewoon niet gewend’

Vanaf jonge leeftijd heeft de Japanse Toco al een bijzondere en unieke, maar toch vreemde droom gehad: hij wilde altijd al een hond zijn.

Om deze droom werkelijkheid te laten worden, heeft hij onlangs een kostuum van een bordercollie aangeschaft, dat maar liefst 12.480 dollar kostte.

Toco leeft zich uit door te blaffen en te kwispelen, hoewel hij bezorgd is over hoe zijn vrienden hierop zullen reageren.

In een gesprek met de Britse krant Mirror uitte hij zijn zorgen: “Ik zeg er maar zelden iets over tegen mijn vrienden omdat ik bang ben dat zij mij raar vinden.”

“Toen ik mijn familieleden en vrienden vertelde dat ik verder wilde gaan als een dier, keken ze erg verbaasd en dat heeft me erg gekwetst.”

Deze fascinatie van Toco om een huisdier te zijn, gaat terug tot zijn kindertijd. Hij reflecteert: “Ik vraag me af of het een verlangen naar een transformatie was.”

Toco heeft inmiddels diverse vaardigheden ontwikkeld om meer op een hond te lijken. Hieronder valt het eten van nep hondenvoer en het nabootsen van het luie gedrag van een hond.

Soms trekt hij zijn kostuum aan en gaat hij zelfs naar buiten voor een wandeling. Hij zegt hierover: “Mensen kijken dan heel erg vreemd, maar dat vind ik niet erg. Ze zijn het gewoon niet gewend.”

Het kostuum is gemaakt door Zeppet, een Japans bedrijf dat bekend staat om zijn werk in sculpturen en filmmodellen. Het kostte 40 dagen om te vervaardigen, mede door de voortdurende verzoeken om verbeteringen van Toco.

Nu het kostuum perfect past, voelt Toco zich volledig als een hond. Hij vindt veel steun binnen een gemeenschap van mensen die zich ook als huisdieren voordoen. Toco zegt hierover: ”Dat doet me goed”

Scroll naar boven