John van der Heuvel over ingrijpend verlies: ‘Verwerken doe je zoiets nooit’

In een recente aflevering van “De Geknipte Gast” liet misdaadjournalist John van der Heuvel een verrassend kwetsbare kant van zichzelf zien.

Hij sprak openhartig over een diepe persoonlijke tragedie die hem al decennia lang achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.

Dit verlies, nu ruim dertig jaar geleden, werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Van der Heuvel sprak over het moment van verlies alsof het gisteren gebeurde. Hij deelde:

“Je denkt dat je het verwerkt hebt, maar soms word je overvallen door het verdriet.” Hij vertelde over momenten waarop het verdriet hem onverwacht raakt, vooral op dagen die hem doen denken aan Kirsten.

Het jaar volgend op deze tragedie was bijzonder zwaar voor zowel John als zijn vrouw. De geboorte van hun oudste zoon bracht enige verlichting, maar het verdriet bleef een constante factor.

Van den Heuvel bekende dat je ermee leert leven, maar echt verwerken doe je zoiets nooit. Hij benadrukte dat het desondanks mogelijk is om weer plezier in het leven te vinden, ondanks zo’n ingrijpend verlies.

Volgens de journalist is het een proces van vallen en opstaan, waarbij je langzaamaan leert om weer vooruit te kijken.

Soms zijn er echter momenten, een liedje of een specifieke herinnering, en dan is de pijn weer even intens als in het begin.

Dit openhartige interview toont een andere kant van Van den Heuvel, die normaal gesproken stoïcijns overkomt, en belicht de persoonlijke worstelingen waarmee hij geconfronteerd is geweest.

Scroll naar boven