Was jij je handdoeken en theedoeken samen? Volgens experts moet je dit vooral niet doen!

Hoewel het misschien handig lijkt om je handdoeken en theedoeken samen in de wasmachine te stoppen, raden experts dit sterk af.

We zullen uitleggen waarom apart wassen de voorkeur heeft. Een schoonmaakprofessional, geciteerd door Better Homes and Gardens, adviseert om verschillende soorten handdoeken apart te wassen.

Dit geldt voor handdoeken die in de keuken gebruikt worden, maar ook voor die voor je gezicht, lichaam en handen.

Dit advies kan misschien ongebruikelijk klinken, aangezien velen alles tegelijk in de wasmachine gooien, maar het heeft een goede reden.

De schoonmaakexpert benadrukt dat door handdoeken en theedoeken samen te wassen, het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen toeneemt.

Dit roept de vraag op: ‘Verwijdert het wasprogramma dan niet de bacteriën?‘ Het antwoord is afhankelijk van de temperatuur van de was en de hoeveelheid wasmiddel.

Om te voorkomen dat de was minder schoon lijkt dan het is, is het belangrijk om te wassen met voldoende wasmiddel en niet te koud water.

Het wordt aanbevolen om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken moeten op negentig graden gewassen worden, terwijl voor theedoeken een temperatuur van veertig graden aangeraden wordt.

Voor optimale hygiëne is het tevens verstandig om handdoeken uiterlijk na vier dagen gebruik te wassen.

“`

Scroll naar boven