Gastgezinnen krabben zich achter de oren: Spijt van het opvangen van Oekraïners🤔😢

Door de treurige situatie in Oekraïne waait er een golf van solidariteit door Europa. Ook ons kleine landje doet haar best om de vluchtelingen zo goed mogelijk op te vangen.

Het is uiteraard geweldig dat zoveel mensen vluchtelingen willen opvangen thuis, echter brengt het wel een zware verantwoordelijkheid met zich mee. Het is dan ook niet overal rozengeur en maneschijn.

Hoe graag velen mensen ook iemand willen opvangen, het is nu al gebleken dat niet iedereen hier voor geschikt is. In Vlaanderen zijn enkele gastgezinnen er al helemaal klaar mee.

Een vrouw uit Denderleeuw laat weten: “We hadden het geluk dat ze tijdig een ander huis vonden. Na een maand zou het hier veranderd zijn in een hel.”

Maar er zijn meerdere opvanggezinnen die het niet meer aan kunnen. Een ander liet weten: “Ik werd gestoord en mijn kinderen lagen elke dag te laat in bed.”

Tina Claus van Vluchtelingenwerk Vlaanderen benadrukt dat het extreem belangrijk is dat mensen die vluchtelingen willen opvangen eerst moeten nagaan of hun huisgenoten hier ook klaar voor zijn.

“Oekraïense vluchtelingen hebben al een lange weg afgelegd. Daarom moet je een aparte, veilige ruimte kunnen aanbieden waar ze voldoende comfort en privacy hebben.”

Scroll naar boven