Experts komen met waarschuwing: ‘overheid lijkt af te wachten met handelen totdat er weer paniek is’😱😲

Het lijkt de goede kant op te gang, alles is weer open, het aantal besmett!ngen is stabiel en er liggen weinig mensen in het ziekenhuis. Toch is de pandemle is nog lang niet voorbij.

De kans is aannemelijk dat we in het najaar een nieuwe [email protected] gaan krijgen. De overheid is hier volgens experts echter niet op voorbereid.

Tanja van der Lippe, hoogleraar sociologie aan de Universiteit Utrecht vraagt zich af: “Als er een nieuwe golf komt, we weten niet wanneer dat is, kan dat ingewikkelde vragen opleveren. Komt er dan een nieuwe l0ckdown?”

Tanja laat dan ook weten dat ze vindt dat de overheid zich beter moet voorbereiden. “Nu is het daar juist de tijd voor. Het is relatief rustig.

Het is volgens de wetenschapper dan ook belangrijk om dit nu te bespreken, want dan worden ingrijpende en beperkende maatregelen beter geaccepteerd als ze zich aandienen.

Gezondheidseconoom Xander Koolman voegt daar nog aan toe: “De overheid lijkt af te wachten met handelen totdat er weer paniek is. Dat is heel jammer, want we hadden dat kunnen veranderen.”

Over de auteur

Scroll naar boven