Absurd: Superslimme en zeer effectieve azijntrucs die de meeste mensen niet kennen!🙏😮(3 minuten lezen)

Absurd: Superslimme en zeer effectieve azijntrucs die de meeste mensen niet kennen!🙏😮(3 minuten lezen)

11 september 2022 Uit Door Dagelijkse Feitjes

Wat betreft huishoudelijke producten is azijn toch wel iets dat bij iedereen in een keukenkastje te vinden is.

Azijn is voor talloze dingen inzetbaar en ook nog eens spotgoedkoop. De mogelijkheden bij het gebruik van azijn zijn dan ook eindeloos, bekijk hieronder een aantal effectieve en slimme azijntrucjes.

Weg met mieren en andere insecten

Vooral in de zomermaanden is het heerlijk om de ramen en deuren wagenwijd open te zetten. De warmte uit huis laten verdwijnen en genieten van de frisse lucht.

Echter zit er wel een keerzijde aan ramen en deuren open, namelijk mieren en andere insecten die even komen buurten.

Gelukkig is dit een probleem dat vrij snel opgelost kan worden, namelijk met azijn. Spray simpelweg azijn rond de ramen en het ongedierte loopt of vliegt jouw huisje voorbij.

Voorkom brekende eitjes tijdens het koken

Dit komt je vast bekend voor! Je hebt zin in een heerlijk gekookt eitje dus je zet een pannetje met water op het vuur.

Het water kookt en je plaats voorzichtig de eitjes in het pannetje. Ondanks je voorzichtigheid barsten de eitjes toch tijdens het koken, heel vervelend.

Maar het barsten van eieren tijdens het koken kun je ook voorkomen door het gebruik van azijn. Deze truc is heel simpel.

Het enige dat je moet doen is een eetlepel azijn in het kokende water gieten alvorens je de eieren er in legt. Jouw eitjes blijven nu mooi intact tijdens het koken.

Zweet en deodorantplekken in kleding

We willen geen zweetlucht bij ons dragen en daarom gebruiken we allemaal een heerlijk deodorantje. Een nadeel van het gebruik van deodorant is dat het hardnekkige vlekken kan achterlaten in de oksels van de kledij.

En zoals de meeste mensen wel weten zijn dit vlekken die niet verdwijnen tijdens een wasbeurt in de wasmachine.

Om deze vlekken te verwijderen heb je alleen maar azijn en water nodig. Meng water met wat azijn, roer dit vervolgens en smeer het daarna uit op de hardnekkige zweetvlekken. Laat het desbetreffende kledingstuk daarna binnenstebuiten drogen.

Verwijderen van doffe geurtjes

Wanneer je dof ruikende kledij in de kast hebt liggen is het raadzaam om deze in een badje van azijn te leggen voor een aantal uurtjes.

Door dit azijnbadje zullen de doffe vieze geurtjes verdwijnen. Na een aantal uur op 60 graden wassen in de wasmachine en laten drogen.

Verwijderen van vieze geuren in kasten of andere meubels

Vooral oude kledingkasten of meubelen kunnen een vieze geur hebben. Deze geur kun je laten verdwijnen door een kom gevuld met een kwart azijn in de kast te plaatsen. Laat de kom vervolgens een nachtje staan.