Kritiek op duurste attractie van pretpark de Efteling: Moet aangepast worden!😲😌

Op Twitter is er online veel ophef vanwege een attractie van de Efteling. De duurste attractie ooit, Symbolica, ligt ditmaal onder vuur.

Een lezer heeft een brief geschreven aan de Volkskrant en hierin laten weten dat de nieuwe attractie aangepast moet worden door het themapark.

Ditmaal is een lakei in een jurk de aanleiding. De schrijver had samen met zijn/haar 7 jarige zoontje en een vriendinnetje een bezoek gebracht aan het park.

Het was helemaal geweldig totdat ze de norse lakei in de jurk zagen. De schrijver laat weten dat het de bedoeling is dat bezoekers de lakei uitlachen.

Het zoontje van de schrijver is een gender en het kind kreeg volgens de schrijver dan de boodschap: “Je bent bespottelijk.”

Genderkinderen weten niet meteen of ze nu meisje of jongen zijn of iets ertussenin. Deze kinderen hebben het moeilijk met hun genderidentiteit.

Online is er veel ophef ontstaan en wordt er met afkeer gereageerd op de brief. Twitteraars proberen de Efteling te overtuigen niet te zwichten voor de kritiek.

Een video over de gestoorde vader die wil dat de Efteling de Symbolica attractie aanpast omdat zijn genderkind-zoon zich beledigd kan voelen door een lakei in een jurk: Efteling houd je rug recht! pic.twitter.com/uV3521iVfI

— Michael van der Galien (@MichaelvdGalien) June 28, 2021

Over de auteur

Scroll naar boven