Akwasi heeft drastisch besluit genomen en hakt de knoop door: ‘Ik kap er ook mee’

Recentelijk zorgde rapper en Omroep Zwart-oprichter Akwasi (35) voor opschudding in de wereld van sociale media, toen hij en omroep KRO-NCRV besloten om hun activiteiten op het socialemediaplatform X stop te zetten.

Automatische concepten

Deze beslissing volgde op een reeks racistische reacties die Akwasi ontving na zijn deelname aan het tv-programma ‘De Slimste Mens’.

Akwasi kondigde zijn vertrek van X aan in een prominente post op zijn pagina, waarbij hij zijn volgers uitnodigde om hem te blijven volgen op Instagram via @akwasion.

De reactie van KRO-NCRV op deze gebeurtenissen was resoluut. Als reactie op de racistische aanvallen die Akwasi had ervaren, trokken ze zich terug van het platform.

De omroep deed ook een oproep aan andere mediabedrijven om hetzelfde te doen, wat de vraag opwerpt of digitale platforms nog wel veilig zijn voor artiesten en mediabedrijven die te maken krijgen met online haat.

Akwasi’s recente succes in ‘De Slimste Mens’ en het winnen van de titel hebben KRO-NCRV er niet van weerhouden zich terug te trekken van platform X.

Het lijkt erop dat intellectuele prestaties niet voldoende zijn om de negatieve kant van het internet tegen te gaan.

Automatische concepten

De voornaamste reden voor deze drastische stap was de constante aandacht die Akwasi op het platform kreeg, niet vanwege lof voor zijn intelligentie, maar vanwege een ononderbroken stroom van negatieve en controversiële reacties.

KRO-NCRV heeft laten weten dat ze, vanwege deze situatie, volledig afstand nemen van het gebruik van platform X.

Scroll naar boven